Το γνώριμο άγγιγμα

Το γνώριμο άγγιγμα https://logos-en-logois.gr/wp-content/uploads/2018/09/419819_3001349911689_420173828_n.jpg Konstantinos Tsatsarounos

Σήμερα, αφού έφαγα, γύρισα στο δωμάτιο μου. Πάνω στο κρεβάτι μου, ήταν ξαπλωμένη η σκυλίτσα μου, η Μάγια. Ήταν ξαπλωμένη στο πλάι, με τα μάτια ορθάνοιχτα. Περίμενε να της πω να κάνουμε κάτι μαζί. Αντίθετα, κάθισα λίγο στο γραφείο. Κοίταξα τις οθόνες μου, social, chat, emails ώστε να απαντήσω σε συνεργάτες. Και μετά, πήγα και την αγκάλιασα. Νιώθω πολύ ήρεμος όταν την αγκαλιάζω. Γιατί είμαι σίγουρος πως αυτό το πλάσμα με αγαπάει άνευ όρων. Παρόλα αυτά, η Μάγια δε λατρεύει τις αγκαλιές, αν δε τις επιλέξει εκείνη. Οπότε, μου έλεγε να σταματήσω με το χαρακτηριστικό της γρύλισμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε, γύρισα και έβαλα το κεφάλι μου στο μαξιλάρι.

Μετά από αυτό, η Μάγια κατέβηκε από το κρεβάτι και ξάπλωσε μπροστά στη πόρτα. Δεν ήθελε να μοιραστεί το χώρο της. Εγώ από την άλλη, αφού τη προσκάλεσα αρκετές φορές. Γύρισα μπρούμητα, φόρεσα τα ακουστικά μου και έβαλα ASMR στο κινητό για να κοιμηθώ αυτή τη μεσημεριανή ώρα. Ήξερα πως όταν βαρεθεί και θα με δει να κοιμάμαι θα έρθει να ξαπλώσει δίπλα μου. Κι όντως, όταν ήμουν έτοιμος να αποκοιμηθώ, ένιωσα το σκούντημά. Είχε ξαπλώσει δίπλα μου!

Όταν ξανάνοιξα τα μάτια μου, είχαν περάσει 40 λεπτά από εκείνο το σκούντημά. Ήταν ακόμα εκεί. Είχε απλωθεί, και είχε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της. Ξέρω, πολλοί λένε ότι τα σκυλιά δε χαμογελάνε! Αλλά, όσοι έχουμε ζήσει αυτά τα πλάσματα, το ξέρουμε, πως χαμογελάνε. Είναι σίγουρο, όσο είναι σίγουρο πως έχουν συναισθήματα! Οπότε, γύρισα στο ένα πλευρό. Εκείνη απλώθηκε περισσότερο και έβαλε το κεφάλι της στο ύψος της καρδιάς μου. Τα σκυλιά έχουν πιο γρήγορο καρδιακό ρυθμό από τους ανθρώπους. Οπότε, θεωρώ πως ακούγοντας τη καρδιά μου, όταν την έχω αγκαλιά, τη βοηθάει να ηρεμεί και να κοιμάται καλύτερα.

Ξαφνικά ακούστηκε ένας ήχος απέξω, και σήκωσε χαλαρά το κεφάλι. Σαν να μη τη πολύ-ένοιαζε, αλλά και πάλι ήταν περίεργη. Εκείνη τη στιγμή, ακούμπησα απαλά το χέρι μου στο λαιμό της. Ξέρω πως δε της αρέσει η πίεση, και πως θα έπρεπε απλά να της δείξω πως ήθελα να μείνει μαζί μου. Το κατάλαβε, χασμουρήθηκε ακούμπησε το κεφάλι της πάλι στο ίδιο μέρος και έκλεισε τα μάτια της, σχηματίζοντας πάλι το ίδιο χαμόγελο!

Τότε συνειδητοποίησα κάτι, που μου διέφευγε χρόνια: Η αγάπη είναι έμφυτη σε όλα τα πλάσματα. Προσφέρει ένα τρόπο επικοινωνίας, που είσαι ελεύθερος να καταλάβεις τους άλλους επειδή γνωρίζεις πως όλοι έχουμε την ίδια ουσία μέσα μας, την αγάπη. Έτσι, είναι και το πραγματικό φιλί μεταξύ των ανθρώπων, ήρεμο, αβιάστο, γεμάτο συναισθήματα, αλλά ποτέ φόβο! Μία ολοκληρωτική παράδοση του εαυτού μας στους άλλους.

Το φιλί, το άγγιγμα, η φωνή και οι αναμνήσεις, συνθέτουν το σχήμα της αγάπης.


Konstantinos

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός από το ΑΕΙ TT Πειραιά.

Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό στον κομμάτι ανάπτυξης εφαρμογών ιστού (εφαρμογών που προβάλλονται και χρησιμοποιούνται από browser). Και στην αυτόνομη, μηχανική εκμάθηση αλγορίθμων.

Τον ελεύθερο μου χρόνο, τον περνάω σε προσωπικά projects. Είτε στο διάβασμα και την προσωπική εξέλιξη. Ενώ πάντα, ψάχνομαι για καλές ταινίες!

Ασχολούμαι με τις θετικές επιστήμες γενικότερα, κυρίως με αστρονομία - αστροφυσική και μηχανική.

Όταν έχω αρκετό χρόνο, ζωγραφίζω, με μολύβι ή κάρβουνο και ψηφιακά (tablet, digitizer).

Έχω ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες:

- Shotokan karate (3 Kyu)
- Tae Kwon Do (1 Dan)

Κι εν τέλει κατα το δυνατό ακολουθώ ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

Γράφω πεζά και ποιήματα για τα οποία συντηρώ στο παρόν blog!