Κυνηγώντας παντοτινά βουνά

Κυνηγώντας παντοτινά βουνά https://logos-en-logois.gr/wp-content/uploads/2018/09/419819_3001349911689_420173828_n.jpg Konstantinos Tsatsarounos

Παράλληλα στο γράψιμο, έρχεται η ελπίδα! Διαπιστώνεις, πως η ψυχή σου ακόμα, ανασαίνει! Κι ένα αστείο, σε ξαφνική στιγμή, θα σου φέρει όπως πάντα λίγο γέλιο. Έτσι, μετά από χρόνια … Πάλι ξαφνικά θα θυμηθείς, και θα γελάσεις! Σα τρελός μέσα στο κόσμο, μα αυτό δε θα πειράξει, αφού σαν κάτι λιγοστεύει, γίνεται ανάγκη!

Ήταν εποχές, που οι γενναίοι ταξίδευαν τον κόσμο, πεζοπόροι, με πλοία, αεροπλάνα, σχεδίες, ακόμα και πατίνια! Μετά η αγαπημένη μου, η γνώση! Απαξίωσε τα πάντα!

Ήρωες κι ηγέτες ‘γίναν οι γραφιάδες! Σκληροί, παγωμένοι, πιόνια της ανάγκης και του φόβου. Οι άλλοι … Ακόμα γράφουν και περπατούν στα σκοτεινά! Δε θέλεις να ξέρεις τη μορφή τους, δε θέλεις να τους βλέπεις. Σε ενοχλεί η αθλιότητα της ύπαρξης τους.

( -Ακόμα όμως, απ’ αυτούς θέλω να ‘μαι! )

Έρχεται όμως μία εποχή … Που θα ακούγονται πάλι ιστορίες. Μύθοι, θρύλοι! Τυχοδιώκτες, πειρατές, κουρσάροι κι αποικίες! Μέρη που τα σύννεφα θα είναι κίτρινα και μωβ. Κι ένα άλμα, κοστίζει χίλιες λεύγες! Βουνά θα πέφτουν απ’ τον ουρανό, και πλήθη θα θαυμάζουν! Γιατί, τα νησιά, θα είναι σ’ άλλες θάλασσες κι οι θησαυροί απλά θ’ αλλάξουν σχήμα. Κι ίσως υπόσταση…


Konstantinos

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός από το ΑΕΙ TT Πειραιά.

Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών ιστού (εφαρμογών που προβάλλονται και χρησιμοποιούνται από browser).

Τον ελεύθερο μου χρόνο, τον περνάω σε προσωπικά projects, γράφοντας κώδικα. Διαβάζοντας και παρακολουθώντας τόνους εκπαιδευτικού υλικού. Ενώ πάντα, ψάχνομαι για καλές ταινίες: κωμωδίες και περιπέτειες!

Τα ενδιαφέροντα μου ωστόσο, δεν εκτείνονται μόνο στον προγραμματισμό! Ασχολούμαι με τις θετικές επιστήμες γενικότερα, κυρίως με αστρονομία - αστροφυσική και μηχανική. Ζωγραφίζω κάποιες φορές, είτε με μολύβι ή κάρβουνο, είτε ψηφιακά (tablet, digitizer).

Έχω ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες:

- Shotokan karate (3 Kyu)
- Tae Kwon Do (1 Dan)

Κι εν τέλει κατα το δυνατό ακολουθώ ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

Γράφω πεζά και ποιήματα για τα οποία συντηρώ στο παρόν blog!